© 2012 Matija_z5 - All rigths reserved.

Firstyme WordPress Theme.
Designed by Charlie Asemota.

Podaj mi roko – Vipavski križ

24. novembra 2012 - Author: matija.cufer - Ni komentarjev

Molitev, slavljenje, pesem, dež, prijetno vzdušje, povezanost… to je le nekaj besed, s katerimi bi lahko opisali Podaj MI Roko v Vipavskem Križu, ki se je dogajal 26. in 27. oktobra.

Program se je letos zaradi slabega vremena odvijal v župnijski cerkvi v Vipavskem Križu.

V petek zvečer se je začel program in molitev mladih za mir. Najprej je vse zbrane pozdravil župnik br. Vlado Kolenko, ki je prebral letošnjo poslanico in nas spodbudil, naj se vsi skupaj sestavimo v eno veliko, mavrično sestavljanko miru.

Molitev za mir se je začela z nastopom domačega benda Vozel, ki je tudi letos dodobra ogrel občinstvo. Sledila je glasbena poslastica, ki so jo pripravili Meta in prijatelji.
Med drugim smo imeli tudi priložnost slišati skladbo Vem, ki je teden prej dobila nagrado občinstva na Ritmu duha. Nazadnje sta na oder stopila šeMatevž Vidmar in Timotej Černigoj in nas z glasbo popeljala v slavljenje. Petkov program se je zaključil s taizejsko molitvijo v samostanski cerkvi.

V soboto ob 15:00 smo prisluhnili ubranemu petju lokalnih otroških in mladinskih zborov pa tudi Frančiškovih otrok. Skupina mladih iz Železnikov nam je ob spremljavi pesmi Everything ameriške rock skupine Lifehouse zaigrala dramo o tem, kako nas ima Bog neizmerno rad. Program je povezoval » razširjeni bend Vozel«. Zatem smo se zbrali v samostanski cerkvi pri molitvi za mir in sv. maši, ki jo je daroval škof Metod Pirih. Dogajanje smo zaključili s prepevanjem ob dobrotah, ki so jih pripravile pridne gospodinje.

Tako smo se mladi iz Križa in  okolice kot vsako leto skupaj sestavili in s skupnimi močmi molili za mir. Če pa se nisi utegnil udeležiti tega dogodka, se nam lahko drugo leto ob približno istem času pridružiš in dodaš svoj košček sestavljanke, ki je potreben za mir.

Veronika Krečič        

Vir: http://www.fo-frama.org/

Nekaj video vsebine lahko najdete tukaj: YouTube-Kanal-DruštvomladihVOZEL

Categories: Uncategorized

Dodaj odgovor