© 2012 Matija_z5 - All rigths reserved.

Firstyme WordPress Theme.
Designed by Charlie Asemota.

O VOZLU

Pozdravljeni na strani Društva mladih VOZEL!

Društvo je bilo ustanovljeno leta 2005 z namenom, da združi različne aktivnosti, ki so se odvijala pod skupno »streho«. Tako društvo nadaljuje projekte kot so: Frančiškovi otroci, podaj MI Roko, oratorij, duhovne vaje, tabore, …, na novo pa je začelo projekte: Misijonski tabor, band, učenje kitare, šolo za animatorje, koncerte.

Društvo ima svoj sedež v Vipavskem Križu, šteje pa okrog 40 članov iz cele Slovenije, seveda pa največ iz Vipavske doline.

Ime VOZEL pa ima tudi svoj pomen, to so kratice, katere pomenijo vrline, katere se nam zdijo pomembne v življenju vsakega posameznika, kot v življenju društva ali vsake skupine.

Vztrajnost

Odgovornost

Zaupanje

Enotnost

Ljubezen

Društvo ima tudi svoj znak, simbol tau, ki je simbol miru. Vozel, ki v simbolu povezuje »rokave« s telesom, predstavlja našo povezanost z bližnjim (desni rokav), samim seboj (levi rokav) in Bogom (trup). Tau predstavlja tudi sv. Frančiška Asiškega in kapucine, ki so naši duhovni voditelji.

znak-drustva.JPG

Nameni društva so:

• pomagati članom rasti v zrele osebnosti, ki se bodo odgovorno vključile v poklicno in javno življenje,
  • posredovati in razvijati pri svojih članih organizacijske sposobnosti, občutek za delo v skupnosti, disciplino, samokritičnost, točnost, skromnost in medsebojno sodelovanje,
  • vzgoje članov na področju kulture, športa, znanosti, umetnosti v duhu odgovornosti ter ljubezni do vere in domovine,
  • usposobiti mlade za pomoč ljudem v stiski.

Cilji pa:

• razvijati ustvarjalnost članov društva na kulturnem, vzgojnem, znanstvenem, športnem, verskem in drugih področjih,
  • organizirati javne prireditve, seminarje, tečaje, športna tekmovanja, družabne prireditve, srečanja, ekskurzije, izlete, tekmovanja, ob družabnih prireditvah, v skladu z veljavnimi predpisi opravljati gostinske in druge dejavnosti, ki zagotavljajo finančna sredstva za delovanje društva,
  • opozarjati javnost in sodelovati pri reševanju problemov mladih,
  • sodelovati in povezovati se s podobnimi organizacijami doma in v tujini,
  • v skladu z zakonom izvajati založniško in časopisno-založniško dejavnost društva (samo interno).

Kontakti:

Predsednica Društva je: Ines Vodopivec

Pišete pa nam lahko na: drustvo.mladih.vozel@gmail.com

Za včlanitev v društvo mladih VOZEL izpolnite ta obrazec ->klik<- in mi ga izročite osebno ali na naslov društva mladih VOZEL ( Vipavski Križ 30, 5270 Ajdovščina) z pripisom “za društvo mladih VOZEL”

Dodaj odgovor