© 2012 Matija_z5 - All rigths reserved.

Firstyme WordPress Theme.
Designed by Charlie Asemota.

DHV FO primorske regije v Vipavskem križu

24. januarja 2010 - Author: primoz_8 - Ni komentarjev

V duši že prav pošteno kruli po duhovni hrani in to pomeni, da je čas za duhovne vaje. Prav zato smo se zbrali v Vipavskem križu obe skupini Frančiškovih otrok. Domača skupina je z veseljem gostila skupino iz Novogoriške Kapele in s tem popestrila dneve preživete skupaj.  Animatorji so že imeli priprave za seboj, iz kuhije je že dišalo, za kar je poskrbel Marko,kaj še manka za lep začetek? OTROCI!

Tudi ti so prišli- v petek, 15.januarja 2010 popoldne. Pričakali smo jih z z bansi ter večerjo. Sledilo je uvodno spoznavanje, nato pa smo jo mahnili na nočni sprehod v siju bakel. Za spanje je bilo še prezgodaj, zato smo pogledali prvo tretjino filma Marcelino kruh in vino in zaključili  s katehezo. Z molitvijo smo zaključilo zanimiv večer.

V soboto smo po po molitvi, zajtrku, ščetkanju zob ter- kar se spodobi zjutraj-telovadbi pripravili na ogled druge tretine filma. Iz filmske teme je nato br. Vlado izpeljal katehezo. Sledile so delavnice v katerih smo pekli hostije, prepevali, izdelovali krone za sv. Tri kralje( za dobroto ni nikoli prepozno!) ter dihali svež zrak med tem ko smo se podili za žogo. In ker smo bili že zares lačni, niti ni bilo tako nenavano, da  so nas kuharji presenetili z odličnim kosilom. Sledil je prosti čas v katerem je bil poudarek na utrjevanju  in obnavljanju vezi med Primorci.

S trikraljevsko akcijo smo mi presenetili župljane Vipavskega križa, oni pa nas s svojo radodarnostjo in sočutjem do Brazilcev v njihovi stiski. Sledila je alabansa po njej pa še zaključni del filma.Tudi po tem filmu je br. Vlado naredil lepo katehezo. Nadaljevalo se je s sv. mašo v kateri je br. Vlado podrobno razložil dele maše. Okrepčalio smo se z večerjo, potem še  svetopisemski kviz v slogu: »lepo je biti milionar« ter za lahko noč Bacek Jon, da smo  se lažje lotili pomirjujočega preštevanja ovčic.

Nedelja je bila dan za obljube, zato smo se po zatrku »pošteno« pripravili z kateheto, ki jo je vodil br Vlado. Sv maša je bil vrhunec vikenda, ko so naši otroci obljubili, da bodo še eno leto hodili pa Frančiškovih stopinjah, ter ga skušali posnemati. To odgovoren korak so naredili tisti otroci in najstniki, ki  se zbirajo v skupnosti frančiškovih otrok dve leti in več. Mlajši otroci pa so vstopili v novicijat. Mašo je seveda bogatilo otroško petje, prošnje, uvodi in vse kar spada k maši, kadar je cerkev polna nadebudnih frančiškovih otrok.

Po maši so udeleženci  pospravili kovčke,ob slovesu objeli nove in stere znance (s tem dali vedeti, da jim je bilo z njimi lepo) ter odhiteli v naročje svojih staršev. Animatorji pa smo se zbrali k  skupni refleksiji, pomalem uživali v tihem zadovoljstvu, da smo delo dobro opravili in že iskali rešitve za situacije, ki niso bile najboljše.

Tu pa so še slike na strani VOZEL ter slike na uradni strani FO kjer lahko pokukate paj se je dogajalo drugod po Sloveniji.

Animatorji FO

Categories: franciskovi

Dodaj odgovor