© 2012 Matija_z5 - All rigths reserved.

Firstyme WordPress Theme.
Designed by Charlie Asemota.

12. april 2008 – Dan društva mladih Vozel

4. maja 2008 - Author: admin - Ni komentarjev

12. april 2008 – Dan društva mladih Vozel

Dan smo začeli po sistemu »zdrav duh v zdravem telesu in po dvorani vipavske gimnazije pridno brcali žogo. Navdušenci nad nogometom smo se zbrali v dveh ekipah in sicer – ekipa Vozla (ki je premogla tudi dve punci), ter ekipa Vipave (brez pripadnic nežnejšega spola). Odigrali smo kar nekaj polčasov in zadeli kar nekaj golov, na koncu pa se sporazumno razšli brez zmagovalca.

Ob 15h smo obiskali Frančiškove otroke v župnišču, ki so se pripravljali na delavnico oblikovanja z glino. Na obisku so imeli gostji; študentko likovne pedagogike Tejo Lozej in njeno prijateljico Lucijo Batič. V novo urejeni fantovski sobi smo pripravili mize, jih oblekli v najlon, nanj položili vse pripomočke in se skupaj odpravili v župnišče, kjer smo imeli uvodno molitev s krajšo katehezo. Ob powerpointu in Frančiškovi Sončni pesmi smo spoznavali stvarstvo, naš odnos do njega in se preizkušali v poznavanju njegovega življenja. Sledila je predstavitev gostij in nas samih, nato pa smo se odpravili proti »štalci« in pričeli z delom. Naš glavni namen je bil narediti lonček za svinčnike, nekateri pa so si naredili posodico za shranjevanje bonbonov, ali šatuljo za svojo mamo. Po končanem delu smo se umili in zbrali na dvorišču, kjer smo peli, se šli banse in se z enim izmed naših izdelkov zahvalili gostjam za prijeten obisk. Sledilo je še praznovanje rojstnih dnevov ob kruhkih in torti.

Ob 18h je sledila maša, na kateri je nastopil društveni bend Vozel. Z molitvijo in pesmijo smo se Gospodu zahvalili za vse, kar smo v času obstoja našega društva dosegli, pridobili in naredili. Po maši je bila v župnišču kratka zakuska, nato pa smo se odpravili v Dobravlje na ogled komedije, z naslovom Štirje letni časi, ki jo igra Enxen teater. Vzdušje v dvorani je bilo prijetno, škoda le, ker smo jo zapolnili le do polovice. Smeh, zakrivanje otrok obraza z rokami, navdušenje in druženje ljudi različnih starosti je dodalo piko na i prijetnemu večeru. Še zadnje ploskanje, spust zavese in dan našega društva se je končal.

Polni novih vtisov smo se ob majhni zakuski počasi porazgubili po domovih. Bilo je lepo, bilo je preprosto, bilo je prvič in velika izkušnja za naprej. Če vas zanima kako bo drugo leto, nas pridite pogledat.

Tu pa je še nekaj foto utrinkov KLIKNI ME!

Categories: Uncategorized

Dodaj odgovor