Warning: call_user_func_array() expects parameter 1 to be a valid callback, function '_wp_footnotes_kses_init' not found or invalid function name in /var/www/vhosts/drustvo-vozel.com/httpdocs/wp-includes/class-wp-hook.php on line 308

Warning: call_user_func_array() expects parameter 1 to be a valid callback, function '_wp_footnotes_kses_init' not found or invalid function name in /var/www/vhosts/drustvo-vozel.com/httpdocs/wp-includes/class-wp-hook.php on line 308
Vikend za obljube Kriške FRAME – Društvo mladih VOZEL

© 2012 Matija_z5 - All rigths reserved.

Firstyme WordPress Theme.
Designed by Charlie Asemota.

Vikend za obljube Kriške FRAME

23. aprila 2013 - Author: matija.cufer - Ni komentarjev

V petek 19. Malega travna, smo se mladi iz Vipavskega Križa udobno namestili  v kombi in se odpravili v Idrijske konce, natančneje na Vojsko. Pot nas je vodila po ozkih in še malo bolj ozkih ovinkastih poteh in končno smo prispeli na cilj. Večer smo nadaljevali ob večerji in družabnih igrah, saj smo vsi potrebovali malo sprostitve po napornem tednu.

Naslednjo dopoldne smo začeli s hvalnicami, čez nekaj časa pa se nam je pridružilo še par oseb, ki se zaradi takšnih ali drugačnih razlogov niso uspeli že v petek. Dopoldanski program je bil sestavljen iz pogovora s tremi osebami, ki so dali takšno in drugačno življenjsko obljubo.
Zakonca in bivša framaša Leon in Metka ter duhovnik Marko so nam spregovorili o njihovih življenjskih obljubah. Sproščen in odprt pogovor je res zelo hitro minil. Kot se spodobi smo goste tudi pogostili s kosilom. Po kosilu smo si vzeli čas za »siesto«. Nekateri smo šli raziskovati Vojsko , drugi pa so podkožno razmišljali v sobah (beri spali). Popoldne smo nadaljevali s sestankom društva mladih VOZEL in ogledom filma Brat Sonce, sestra Luna. Ob gledanju filma, ki prikazuje Frančiškovo življenje smo si osvežili spomin, kaj sploh pomeni obljuba, ki jo bomo dali. Kaj pomeni živeti v preprostosti in ponižnosti, v ljubezni do Boga in stvarstva. Vsega tega nas sveti Frančišek vedno znova uči, s svojim zgledom. Sledila je zelo okusna večerja, ki nam jo je pripravil predsednik društva.  Nato smo imeli še osebni del priprave, ki je bil sestavljen iz puščave. Vsak si je vzel čas zase, da se je odločil, kaj bo tisto v čemer se bo še posebno trudil v prihajajočem letu. Sobotni dan smo sklenili s sveto mašo in pogovori, ki so potekali še dolgo v noč.

Po parih uricah spanja nas je ujela nedelja ali  dan D za tiste, ki smo nameravali dati obljubo FRAME. Po zajtrku smo pospravili župnišče za seboj in se odpravili v Vipavski Križ, kjer so nas že čakali Frančiškovi otroci, polni veselja in pričakovanja. Med nedeljsko sveto mašo smo vsi, tako mi kot tudi otroci izrekli obljube, za katere se bomo trudili v tem letu.

In čeprav star, slovenski pregovor pravi: »Obljuba dela dolg!«, vam lahko Frančiškova mladina in otroci povemo, da obljuba daje MOČ!

Ines Vodopivec

Categories: Uncategorized

Dodaj odgovor